Seuraavaksi kokeilu vuorossa oli Buchty (pullat).
Ainekset:
1 pala hiivaa
1 rkl maitoa (hapatteeseen)
1 tl sokeria (hapatteeseen)
500 g puolikarkeita vehnäjauhoja
250 ml maitoa
2 keltuaista
50 g voita
sekä voita vuokaan että pullien voiteluun
suolaa, sitruunan kuori, vanilijasokeria
Täyte:
paistonkestävää omenamarmeladia
tummaa rommia
(unikonsiemenistä (maková) tehty täyte on kaikista perinteisin, mutta kokeilen sitä myöhemmin)
1. Anna kaikkien aineiden lämmetä huoneenlämmössä puolituntia ennen kuin alat valmistaa hiivataikinaa. Ensimmäiseksi murenna hiiva kulhoon, lisää 1 rkl kädenlämpöistä maitoa ja 1 tl sokeria. Sekoita hyvin ja jätä hiivaseos kannen alle "käymään".
2. Siivilöi jauhot kulhoon, lisää suola, sitruunan raastettu kuori sekä vanilijasokeri. Sekoita hyvin ja lisää kädenlämpöinen maito, sulatettu rasva, hiivaseos sekä keltuaiset.
3. Valmista taikina ja anna sen kohota liinan alla puoli tuntia.
4. Kohottamisen aikana valmista täyte eli sekoita hieman rommia marmeladin joukkoon.
5. Voitele sulatetulla voilla vuoka pullia varten.
6. Vaivaa taikinaa vielä hetki ja kauli siitä n. 2-3mm paksu levy. Leikkaa levy neliöiksi ja laita lusikallinen täytettä neliön keskelle, nosta kulmat ja "nipistä" kiinni sekä muotoile pullan muotoon. Asettele pullat väljästi vuokaan saumapuoli alaspäin.
7. Voitele pullat runsaalla sulatetulla voilla kauttaaltaan. Paista 200 asteessa kullankeltaisiksi. Paistamisen jälkeen leikkaa pullat irti toisistaan ja sivele pullat vielä sulatetulla voilla. Anna jäähtyä ja ripottele tomusokeria pullien päälle. Ja sitten herkuttelemaan !
http://www.magdalenka.cz/recepty/sladke/buchty.html
Vielä kokeilemattoman unikko täytteen resepti:
1 kuppi (1dl) jauhettuja unikonsiemeniä
2-3 rkl maitoa
tomusokeria
oman maun mukaan sitruunan kuorta, kanelia ja neilikkaa
1 rkl hilloa oman maun mukaan
Hauduta jauhetut unikonsiemenet tilkassa maitoa. Lisää sokeri, mausteet ja lusikallinen hilloa.
Oma arvio: Pullat olivat todella herkullisia juuri paistettuina, mutta seuraavana päivänä maistuivat melkeinpä munkeilta.
Vielä kokeilemattoman unikko täytteen resepti:
1 kuppi (1dl) jauhettuja unikonsiemeniä
2-3 rkl maitoa
tomusokeria
oman maun mukaan sitruunan kuorta, kanelia ja neilikkaa
1 rkl hilloa oman maun mukaan
Hauduta jauhetut unikonsiemenet tilkassa maitoa. Lisää sokeri, mausteet ja lusikallinen hilloa.
Oma arvio: Pullat olivat todella herkullisia juuri paistettuina, mutta seuraavana päivänä maistuivat melkeinpä munkeilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti