Vanilijasarvien ohjeita löytyi netistä monesta paikkaa, mutta tämän mantelisten vanilijasarvien reseptin löysin lehdestä, jonka ostin Prahan matkaltani.
Ainekset:(n. 40 kpl)
240g vehnäjauhoja
50g tomusokeria
20g vanilijasokeria
200g voita
110g jauhettuja manteleita
1 muna
Pinnalle:
tomusokeria ja vanilijasokeria
1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää huoneenlämpöinen voi ja muna. Valmista taikina. Ota taikina leivinlaudalle ja rullaa tiukaksi rullaksi tuorekelmun sisään. Laita rulla jääkaappiin noin tunniksi.
2. Vaivaa taikinasta tanko ja jaa osiin. Voit muotoilla paloista sarvia tai painella taikinan jauhotettuihin sarvimuotteihin. Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia.
3. Anna sarvien jäähtyä hieman ja pyörittele sarvet sokeriseoksessa. Siirrä ritilälle jäähtymään. Sitten nauttimaan suussasulavista pikkuleivistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti